Belgičtí biskupové potvrdili, že papež František se během své návštěvy Bruselu setká s přibližně patnácti oběťmi. Muži a ženy ze všech provincií naší země a z různých skupin obětí se budou moci s papežem  setkat v „atmosféře naslouchání a autentické výměny názorů“.

Diskrétní setkání.

Na základě sdělení různých skupin obětí zneužívání z posledních týdnů se čekalo na podrobnosti ohlášeného setkání. V pátek belgická biskupská konference oznámila, že se papež František chce setkat s oběťmi zneužívání páchaného v církvi v Belgii. Od červnové výzvy se belgické biskupské konferenci přihlásilo více než 80 obětí. 

Setkání s 15 zástupci

S papežem Františkem se nesetkají všechny oběti. Biskupové v současné době organizují setkání s 15 lidmi, muži a ženami ze všech provincií naší země a z různých skupin obětí. Na začátku září se konalo setkání, na které byly pozvány všechny oběti, aby společně definovaly poselství a očekávání, která budou jménem celé skupiny papeži předneseny. Setkání se zúčastnilo asi třicet lidí. 

Biskupská konference uvedla, že všechny ostatní oběti, které o setkání projevily zájem, byly vyzvány, aby napsaly osobní dopis, který bude papeži osobně doručen. Budou také pozváni na podzimní jednodenní setkání ohledně aktualizovaného plánu činnosti církve.

Zdroj: https://www.rcf.fr/articles/actualite/le-pape-va-rencontrer-15-victimes-dabus-lors-de-sa-visite-en-belgique